Pier + Horizon

Een bijzondere ervaring staat u te wachten.
U wordt ontvangen op Oud Kraggenburg met koffie/thee en iets lekkers.
Dan krijgt u een vertelling over de prachtige historie van Oud Kraggenburg. Als het weer het toelaat lopen we tijdens de vertelling over het terrein lopen zodat u alle elementen direct kunt zien en ervaren. Het huis zelf wordt niet betreden.
Nadien gaan we met de auto naar de Zwartemeerweg naar het kunstwerk Pier + Horizon ontworpen door kunstenaar Paul de Kort. Hij zegt hierover het volgende:

In het kort wat de bezoeker kan verwachten die straks naar Pier + Horizon, het zevende landschapskunstwerk van Flevoland en het enige in de Noordoostpolder.  Na het bezoek aan Oud Kraggenburg gaan we met de auto naar de Zwartemeerweg en parkeren daar, waarna een wandeling volgt van een kilometer over een betonnen boerenpad. “En die wandeling hoort er heel erg bij”, benadrukt De Kort.
Mensen wandelen recht op de dijk af, maar zien nog niets. “Die reis hoort bij de beleving van het object, bij Pier + Horizon.” Dan is het een klimmetje de dijk over en dan volgt het uitzicht op het kunstwerk. Recht daarachter ligt het Vogeleiland in het Zwarte Meer.

PIER+HORIZON-timelapse-mist

Arrangement:

  • Minimaal 8 personen maximaal 40 personen
  • Kosten: € 20,00 p.p koffie/thee met iets lekkers
  • Kinderen: €7,50 p.p. frisdrank of sap met iets lekkers
  • Duur: circa 2.5 uur
  • Wanneer:  Het is nog niet duidelijk wat precies de tijden zijn van broedseizoen en wanner de pier gesloten is. Nadere info volgt.
  • Eigen risico: Bij bezoek aan een van de drijvende kraggen gaat u over de pier op eigen risco.
  • Leider: Johan Woolderink

Voor informatie, reservering of overleg:

Johan Woolderink

Email: info@oud-kraggenburg.nl

mobile: 06 36320803 vast: 0527 203316

Meer over Pier + Horizon